2021. szeptember 27. Hétfő  ·  Eddigi látogatók: 2,228,913  ·  Online: 78
Vasi Magazin menü
Magazin archívum
2013.
01 
2010.
08 
2009.
05  12 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Vasi Magazin - Cikkek  
     
 
Épül-e Rohoncra vasút?
Nyomtatható változat!

Beszélgetés Scheiber Katalinnal a Vitalitas Galéria ötvenedik kiállítása alkalmából

Mire a legbüszkébb?


Arra, hogy teljesítettük a 2000-ben megfogalmazott céljainkat: olyan teret sikerült létre hozni, ahol a Vitalitas belsőépítészeti, bútorkészítési tevékenysége mellett rangos művészek kiállításaira 2-3 havonta sor kerül. Nagyon büszke vagyok arra, hogy számos országos vagy nemzetközileg jelentős alkotó mellett több mint húsz Vas megyei művész tisztelte meg a galériánkat.


Úgy tudom, számos Kossuth-díjas művei is láthatók voltak a Galériában.


Igen. Névsorban: Bartha László, Borsos Miklós, Czóbel Béla, Makovecz Imre, Melocco Miklós, Szántó Piroska. Persze sok kiállítónk érdemelne szerintem Kossuth-díjat, hogy csak az elhunytak közül említsek néhány nevet: Cs. Kovács László, Márffy Ödön, Molnár-C. Pál, V. Tóth László...


Ötven kiállításmegnyitó. Biztos vannak különleges emlékei is.

Azt hiszem, mindenkinek más a különleges… A zenerajongók bizonyára szívesen emlékeznek vissza a „Ki nyer ma?“ rádiós közvetítésekre vagy Kalló Zsoltnak, Mérei Tamásnak az előadására, a férfiak sokat emlegették a csinos manökenek részvételével zajlott divatbemutatónkat. Az újságírók számára az igazi csemegét Makovecz Imre vagy Melocco Miklós személyes megjelenése jelentette. A legnagyobb sajtóvisszhangot az az önjelölt „vezérigazgató-helyettes“ kapta, aki a Makovecz-kiállítás emelkedett hangulatától föllelkesedve bejelentette, hogy vasutat épít Szombathely és Rohonc között, és az egyik állomás megtervezésére azonnal föl is kérte a sztárépítészt... Számomra a legemlékezetesebb talán annak a kisiskolásnak a mosolya, akit – mint korosztálya legjobb alkotóját – szerény ajándékkal jutalmaztunk az őriszentpéteri iskolások kiállításán.


Köszönjük a beszélgetést.

Én is köszönöm a lehetőséget a Vasi Magazinnak, hogy népszerűsíthetjük a Vitalitas Galériát. Egyben engedje meg, hogy mind a lap készítőinek, mind az olvasóknak áldott, békésen eltöltött karácsonyi ünnepeket kívánjak.


vm

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu